1
„Credo“ u Forumu Ispis E-mail

„Credo“ je naziv samostalne izložbe reljefa, malih plastika i luminiranih poliformi akademskog kipara i istaknutog hrvatskog medaljera Damira Mataušića, otvorene 16. prosinca u prepunoj galeriji „Forum“ Kulturno informativnog centra u Zagrebu. Pozdravljajući okupljene ljubitelje umjetnosti, među kojima i ministra kulture Republike Hrvatske mr. Božu Biškupića, voditelj galerije povjesničar umjetnosti Milan Bešlić istaknuo je novu dimenziju Mataušićeva stvaralaštva i poniranja u osobni govor vjere. Podsjetivši da je upravo ovih dana u nakladi Školske knjige objavljena bogato opremljena monografija o Damiru Mataušiću iz pera Bogdana Mesingera, Bešlić je izrazio zadovoljstvo što je nakon višegodišnje pripreme priređena izložba u Forumu i to upravo uoči božićnih blagdana.

Na aspekte teološkog simboličkog govora u najnovijem Mataušićevom radu osvrnuo se uime medijskog pokrovitelja Glasa Koncila, direktor Nedjeljko Pintarić, koji je istaknuo da je dugogodišnja okupiranost medaljom ostavila u Mataušiću istančane tragove bitnoga, što on u svojih 18 novih djela luminirane polifirme suptilno prenosi igrom ploha, materijala i svjetla, oblikujući u njima svoj životni credo.

Opširnije...
 
16.12. Mataušićev „Credo“ u Forumu Ispis E-mail

Izložba akademskog kipara Damira Mataušića „Credo“ bit će otvorena u četvrtak 16. prosinca 2010. u 20 sati u Galeriji Forum, Teslina 16, u Zagrebu.

Izložbu će otvoriti voditelj galerije, povjesničar umjetnosti Milan Bešlić. U glazbenom dijelu svečanosti sudjeluje Oktet bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Izložba će biti otvorena do 8. siječnja 2011. godine.

Na svojoj najnovijoj izložbi Mataušić će se predstaviti s novim načinom umjetničkog izričaja u reljefima i malim plastikama te će posjetitelji moći vidjeti 18 luminiranih poliformi s tematikom principa življenja utemeljenih na zapadnoj judeo-kršćanskoj tradiciji.

Medijski pokrovitelj izložbe je Glas Koncila.

Kliknite za galeriju

 
U Križevcima otvoreni 2. dani hrvatskih svetaca i blaženika Ispis E-mail
Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim hrvatskim svecima i blaženicima iz Boke kotorske, euharistijskim slavljem koje je predvodio kotorski biskup Ilija Janjić te otvorenjem izložbe medalja s likovima hrvatskih duhovnih velikana Damira Mataušića, u Križevcima su u četvrtak započeli 2. dani hrvatskih svetaca i blaženika. Više .
 

Login Form


Zaboravili ste šifru?